Toisinaan kosmetiikalla on niin vahva vaikutus minuun, että vaikka päivä olisi ollut surkeimmasta päästä, ihanalta tuoksuvan voiteen levittäminen kasvoille saa sellaisen valokeilan ylleni, että murheet unohtuvat. Välillä mietin onko edes normaalia, että jokin kosmetiikkapurkki saattaa pelastaa päivän. Mutta jokaisella on omat ilonsa, joten suotakoon minullekin purkkien voimaannuttava vaikutus. Tarpeeksi suuressa väsymystilassa ollessani ei kuitenkaan edes kosmetiikasta ole puhaltamaan energiaa, vaikka joskus jokin purkki saa rättiväsyneenkin ihmisen ihmettelemään ja iloitsemaan. Tämä on juuri sellainen tarina.


Sinä päivänä, kun tartuin ensimmäisen kerran näihin kuivan ihon kavereihin, olin happamalla tuulella ja äärimmäisen väsynyt. "Liikaa töitä, liian vähän vapaata" taisi olla sen päivän motto. Nappasin silloin L'Occitanen öljyn ajatellen, että laitetaan nyt vaikka tätä, jotta pääsisin vain nopeasti nukkumaan. Pari tippaa öljyä kasvoille levitettyäni huomasin kuitenkin alkavani ajattelemaan aivan jotain muuta kuin työjuttuja: Tuoksuupa tämä hyvältä, näyttääpä iho ihanalta. Onhan ihoni ihan hyvässä kunnossa. Ei näy stressikään kasvoilta niin pahasti. Kyllä sanon, että jos neiti mielimatalaisen ajatukset saa joku tuote käännettyä positiivisille raiteille pahimmassa väsymyspuuskassa, on se tuote blogipaikkansa ansainnut. Se tuote on tällä kertaa L'Occitanen uutuus: Shea Comforting Oil -kasvoöljy.


Öljyjä rakastin jo ennestään. En kaikkia, mutta monia. Tässä öljyssä tykästyin ensin tuoksuun: se on jännä ja kivan erilainen. Sopivasti makea ja hienostunut, eikä puske päälle liikaa. Ja se kauneus, mitä öljy tarjoaa, on iholla näkyvää. Kuivuudesta lähtöisin olevat juonteet häipyvät samantien ja väsyneenkin kasvoilta tippuu iästä muutama vuosi. Tunnustan minäkin tätä levittäessä ajatelleeni, että taidan näyttää vähän ikäistäni nuoremmalta. Ja tällaisia positiivisia aatoksia itsestään nostattavat tuotteet ovat ihania! Niitä todellakin kaipaa stressin ja väsymyksen keskellä, vaikka ne olisivatkin vähän kuviteltuja. Kuinka usein sitä tuleekaan liikaa kiinnitettyä huomiota omiin virheisiin? Tämä L'Occitanen kariteöljy ainakin saa unohtamaan viat ja kääntää positiivisen vireen päälle - jes!

Shea -kasvoöljyssä on 100% luonnollinen koostumus. Se vahvistaa ihon omaa luonnollista suojaa sekä ravitsee ja korjaa ihoa. Vaikutukset tuntee iholla nopeasti! Öljy sisältää 5% kariteöljyä sekä marulaöljyä, jolla on antioksidanttisia ominaisuuksia. Olen levittänyt öljyä iltaisin kasvoilleni ja laittanut vielä päälle pari pumppausta Shea Face Soothing Fluidia, joka on toinen uusista Shea-tulokkaista. Kerrostamalla näitä kahta tuotetta haluan antaa iholleni ravitsevammat yöunet. Öljy toimii erityisen hyvin normaalin, kuivan ja erittäin kuivan ihon ensiapuna auttaen ihoa selviytymään talven tuomista haasteista. Itse en ole tänä talvena kärsinyt kovinkaan paljoa ihon kuivuudesta, mistä saan kiittää hyviä tuotteita, jotka ovat auttaneet ihoani pysymään kosteutettuna ja kimmoisana. L'Occitanen Shea-linjan uutuuskaksikko on ehdottomasti kiitoskorttieni vastaanottajapiirissä. 


Shea Face Soothing Fluidin tuoksu on hieman tymäkämmän oloinen, mutta emulsion koostumus ja levittyvyys iholle on varsin mukavasti sulavaa. Karitevoita sisältävää koostumusta on rikastettu muun muassa ruusumarjalla ja kehäkukalla, joten Shea-kasvoemulsio rauhoittaa lempeästi herkkää tai couperoottista ihoa. Sitä voidaan levittää myös ulkoisista haittavaikutuksista ärtyneelle iholle. L'Occitane Laboratorioilla on käytössään patentoitu Cosmetics Flash-Sterilization prosessi, jonka ansiosta herkän ihon voide on täysin säilöntäaineeton. Prosessissa koostumus altistetaan korkealämpöiselle (UHT=Ultra High Temperature) käsittelylle, jota seuraa välittömästi viilentävä vaihe. Tämä takaa sen, että raaka-aineiden tehokkuus säilyy. Shea-emulsio on myös pakattu steriiliin ilmatiiviiseen pakkaukseen, jossa on tuote on suojassa ulkoilman haasteilta. 

L'Occitanen Shea-uutuuksilla saa pehmeyttä ja elinvoimaa iholle sekä nostatusta mielelle. Varsinkin öljy saa minulta erityisen kuuluvat taputukset, ja olenkin nimennyt sen uudeksi "nuorennuseliksiirikseni". Ranskalaisen L'Occitanen tuotteita löytää esimerkiksi Sokokselta, Stockmannilta sekä L'Occitanen omasta liikkeestä Helsingin Mannerheimintieltä. Tuotteita voi tilata myös L'Occitanen verkkosivuilta

Shea Face Comforting Oil 30ml 30 euroa, Shea Face Soothing Fluid 40ml 43 euroa. 

Onko teillä jokin purkki onnistunut joskus kääntämään pahan päivän paremmaksi? 
Millaisia kokemuksia teillä on L'Occitanen tuotteista?








*Tuotteet lehdistönäytteitä.

14 kommenttia:

  1. Viimeksi eilen sain piristystä kosmetiikkapiristystä savinaamiosta, joka sai ihon niin raikkaan näköiseksi. Loccitanea olen kokeillut Livboxin kautta, mutta uskon että nämä olisivat myös ihanan hoitavia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että sielläkin kosmetiikka piristää pahana päivänä! :) On se vaan niin, että purkeillakin on oma voimansa - ainakin meille kosmetiikka- ja kauneusintoilijoille ;)

      Poista
  2. Vitsi miten kivasti kirjoitettu postaus ja komppaan joka sanaa, nuo ovat ihanat. Tuon Shooting Fluidinkin tuoksu hälvenee nopeasti ja on kuitenkin Shea voiteelle uskollinen. Eli ei ole ärsyttävä tuoksu lainkaan vaan puhdas ja pehmoinen.

    Ihanat kuvat Mia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana Tiia! <3

      Näissä on kyllä tosi jännä, mutta ihana tuoksu. Tuo Shea-emulsio tosiaankin tuoksuu sellaiselta puhtaalta ja pehmeältä! :) Olen tykännyt näistä kovasti. Varsinkin tuosta öljystä!

      Poista
  3. Kyllä, ylipäänsä iltaiset ihonhoitorutiinit ja kosmetiikkapurkit tuovat jotain ihanaa seesteisyyttä ja rauhaa ^_^ Vaikka nukkumaanmenoaika olisi jo mennyt aikaa sitten, teen iltarutiinit aina tietyllä hartaudella. Todella harvoin ihan vaan "lätkäisen" hoitotuotteet kasvoille. Ei, kyllä se menee sellaiseen purkkien kolistelu linjalle :D

    L'occitane on vain ns. nimenä ja blogeista tuttu, mulla ei ole ollut yhtään brändin tuotetta! Käsirasvaa täytyy ainakin joskus kokeilla :) Ja vartalojutttuja myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sinäpä sen sanoit! :) Purkeilla on myös kumman rauhoittava vaikutus. Se hetki purkkien parissa pitkän päivän päätteeksi on mullekin aina kiireetön. Silloin on lupa "hiljentyä" illan ihonhoitorutiineihiin ;) Siitä hetkestä en luovu enkä laista :D

      Itsehän tykästyin L'Occitaneen pari kesää sitten Nizzassa, kun ostin Neroli-tuoksun ja useamman käsivoiteen. Neroli hajuvesi vie edelleenkin mun ajatukset aina Nizzan aurinkoon <3

      Poista
  4. Et tosiaankaan ole yksin! Kosmetiikka on aina se, johon turvaudun kakkapäivien jälkeen, koska se vaan jaksaa aina piristää ja rentouttaa ja rauhoittaa ja mitä vielä.

    VastaaPoista
  5. Olen tykästynyt heidän vartalotuotteisiinsa ja ovat kyllä luxusta:) Tämäkin kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Mulla ei ole vielä kokemusta L'Occitanen vartalonhoitotuotteista, mutta luultavasti jatkan matkaani vielä niidenkin pariin, kun nämäkin niin yllättivät :)

      Poista
  6. Mä olen aika vähän käyttänyt L´Occitanen ihonhoitotuotteita, enemmän vartalojuttuja. Oikeastaan aina mun aamulla valitsema tuoksu kääntää ainakin hetkeksi mun päivän paremmaksi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sama mulla! Tuoksu tekee paljon ;) Mutta sehän me molemmat tiedettiinkin! Haha.

      Poista
  7. Aivan, aivan, aivan ihanan kuuloinen tuo öljy. <3 Se ehkä täytyy hankkia itselle seuraavaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen ainakin tuohon öljyyn todella tykästynyt, joten en voi kuin suositella! Parilla tipalla saa jo ihmeitä aikaan :)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!