Kesällä 2012 Barcelonassa astuin ensi kertaa mystiseen, spa-tunnelmaa henkivään liikkeeseen, joka sai minut aivan haltioituneeksi. Koska matkalaukku pursusi jo ostoksia, tyydyin tuolloin hankkimaan ainoastaan kaksi kasvovettä, vaikka mieli olisi tehnyt hamstrata kunnon kokoelma. Tammikuussa Berliinin reissullamme sain vihdoin korjata mieltä kalvaneeni asian ja tutustua Ritualsiin paremmin. Sarja muuntaa ihonhoitorutiinit arjen hemmotteluhetkiksi ja perustaa ideologiansa siihen, että "onni löytyy pienistä asioista". Ritualsin tuoksumaailma on sensuelli ja tuotteet kuin suoraan kauniista kylpyläparatiisista. Rituals tuo ripauksen luksusta kylpyhuoneeseen kuitenkaan köyhdyttämättä kukkaroa liikaa: Sarjan suihkuvaahdot ja -öljyt ovat 8 euron luokkaa, vartalovoiteenkin saa omakseen noin 15 eurolla. Tammikuussa Berliinin Rituals-liikkeissä oli vielä aika mukavat alennuksetkin, joten hymyni oli todella herkässä.


Olin jo ennen matkaamme selvittänyt etukäteen, missä kaikkialla Ritualsin liikkeitä Berliinissä sijaitsee. Loppujen lopuksi kävin kolmessa eri Ritualsin liikkeessä, joista yksi oli Alexa Shopping Centressä sijaitseva pienempi liike (jossa nappasin kuvatkin). Suurimmat ostokseni tein kuitenkin Schlosstraßella sijaitsevasta isoimmasta Ritualsista. Rakastan kauniita pakkauksia ja tuoksuja, joten vietin täydellisen kosmetiikkahurmion vallassa liikkeessä lähes tunnin. Mies ei kumma kyllä kyllästynyt odotteluun tai lähtenyt kahville siksi aikaa, vaan tutkaili miesten valikoimaa kiinnostuneen oloisena. Oma ostoskorini täyttyi (yllätys, yllätys) aika nopeaa tahtia. Lopussa tajusin keränneeni kokonaisen Rituals-suvun ja supistin ostokseni isoon perheeseen, jotta lentokentällä ei odottaisi yllätyksiä ylipainomaksujen muodossa. Ostokseni tekivät kuitenkin reippaasti yli 100 euroa, joten ihan parin purnukan voimin en liikkeestä poistunut. Mukaan lähti useampia vartalonhoitotuotteita, jotka tulevat taatusti näyttäytymään blogin puolellakin.

Ritualsin Sakura -linja on yksi suosikeistani (kuva alla). Sakura tarkoittaa kirsikkaa, joka on japanin kansalliskukka. Japanissa on jo vuosisatoja vietetty kirsikan kukkimisen mukaan sakura-juhlaa, joka merkitsee luonnon heräämistä ja symboloi sitä, että kauneus on hetkellistä ja elämästä pitää nauttia. Tämän perinteen innoittamana on syntynyt Ritualsin Sakura-linja, joka kehoittaakin juhlimaan jokaista päivää kuin uutta alkua. 


Ostin Sakura-linjasta pari tuotetta, joista Sakura Silk 24h anti-perspirant stick on jättänyt reissumme jälkeen suosikkideodoranttini täysin toimettomiksi. Voidemainen stick liukuu iholle silkkisesti ja kuivuu kainaloon samantien. Tuoksussa yhdistyy Sakura-linjalle ominaisesti raikas luomu riisimaito sekä makeahko kirsikankukka. Ei siis mikään ihan perinteinen deodorantin tuoksu! Stickin päästä tuoksuteltuna tuoksu on aika vahva, mutta kainaloissa se ei jää leijailemaan, vaan muuttuu nopeasti miedoksi. Kuten INCI-lista osoittaa, luonnonkosmetiikan deodorantista ei ole kyse, vaikka deo sisältääkin hoitavia öljyjä. Moni teistä lukijoistakin tietää, että suosin luonnonkosmetiikkaa, mutta myönnän, etten ole vielä löytänyt ainuttakaan luonnonkosmetiikan deoa, joka pysyisi hyväntuoksuisena kainaloissani koko päivän. Niin paljon kuin esimerkiksi Laveran tuotteista pidänkin, sarjan deot muuttuvat kainaloissani pahanhajuisiksi aika nopeasti. Mádaran yrttideokaan ei minulla toiminut. 

Ingredients: CYCLOPENTASILOXANE, ALUMINUM ZIRCONIUM TETRACHLOROHYDREX GLY, STEARYL ALCOHOL, PPG-14 BUTYL ETHER, C12-15 ALKYL BENZOATE, HYDROGENATED CASTOR OIL, PEG-8 DISTEARATE, TALC, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, PARFUM/FRAGRANCE, ALLANTOIN, HEXYL CINNAMAL, AQUA/WATER, GLYCERIN, BENZYL SALICYLATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, LINALOOL, CITRONELLOL, TOCOPHEROL, COUMARIN, GERANIOL, ALCOHOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, BENZYL ALCOHOL, CINNAMYL ALCOHOL, LIMONENE, ORYZA SATIVA (RICE) EXTRACT, PHOSPHATIDYLCHOLINE, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, POTASSIUM SORBATE, PRUNUS SERRULATA FLOWER EXTRACT, CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL, SODIUM CITRATE



Olen nyt käyttänyt Sakura Silk 24h anti-perspirant stickiä lähes kaksi kuukautta yhtäjaksoisesti, eikä se ole pettänyt kertaakaan. Koska kyseessä on antiperspirantti, se tekee kalvon hikirauhasen suulle ja estää hikoilun. Antiperspirantin ja tavallisen deodorantin ero on siinä, että tavallinen deodorantti ainoastaan peittää hienhajun deodorantissa olevan hajusteen avulla eikä estä itse hikoilua. Antiperspiranttien kohdalla hikirauhasten tukkiminen saattaa kuulostaa hurjalta, mutta ihmisellä on miljoonia hikirauhasia, joista vain pieni osa sijaitsee kainaloissa. Muut hikirauhaset ovat siis koko ajan toiminnassa, vaikka antiperspiranttia käyttäisikin. Hiki vain puskee ulos toisaalta. Tiedän, että antiperspiranttien tehoaineen (alumiinin) vaikutuksista on kiistelty, mutta antiperspirantit toimivat minulla paremmin eivätkä ole kertaakaan yllättäneet pahoilla hajuilla. Mieluusti löytäisin silti myös luotettavan deodorantin, jossa ei ole alumiinia. Vinkkejä otetaan siis ilomielin vastaan!

Sakura Silk 24h anti-perspirant stick on saatavilla 75ml riittoisassa koossa 9,50 euron hintaan. Rituals-liikkeitä löytää Berliinin ja Barcelonan lisäksi esimerkiksi Amsterdamista, Lontoosta ja Madridista, mutta myös Ruotsista! Jos ulkomaanmatkaa ei ole tiedossa, tuotteita voi tilata myös sarjan nettisivuilta

Kumpaan te turvaudutte: deodoranttiin vai antiperspiranttiin? Onko Rituals tuttu sarja?





16 kommenttia:

  1. Tämä postaus tuli minulle kun tilauksesta! Berliinin reissulla on ihan pakko päästä käymään tuolla. <3 Suoraan sanoen mulla on ollut vähän taka-ajatuksena päästä tutustumaan paikallisiin kosmetiikkaputiikkeihin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä! Aivan ihana paikka <3 Muista varata kunnolla aikaa, sillä tuolta ei ihan hetkessä pääse pois :D Eikä varsinkaan tyhjin käsin, haha.

      Poista
  2. Oi, miten ihanan näköinen liike! <3

    VastaaPoista
  3. Pari vuotta sitten kävin viimeksi Berliinissä, enkä tainnut harmikseni nähdä merkin kauppoja. Mutta Amsterdamissa oli lentokentälläkin pieni putiikki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arlandan lentokentälläkin taitaa olla Ruotsissa pikku putiikki :) En ole tosin itse koskaan törmännyt siihen.

      Poista
  4. Onpas oikein herkkukauppa. Tuolla saisi ihanastti aikansa kulumaan. Mukava ajatus, että ihmiset oppisivat nauttimaan arjen perusjutuista ja viettämään kotona spa-tunnelmissa aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rituals on kyllä oikea unelmakauppa! Saa kyllä varata rutkasti aikaa vierailulle ;) Minäkin pidän sarjan ideologiasta. Arjen pienet ilot on parhaita!

      Poista
  5. Kiinnostava sarja :) Ois kiva nähdä enemmänkin sun esittelyä sarjan tuotteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit, Nella! Teen varmasti juttua muistakin Rituals-hankinnoistani :)

      Poista
  6. Ei kääks, olen jo vuosia rakastanut Ritualsia. Se on ulkomailla aina must kauppa. Kaikki alkoi siitä, että mies toi työreissulta tuliasiksi ja osasipa tuoda sitten toistekin. Vieläpä todella kaunis sarja ja ne tuoksut ja tunne. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa miehesi osannut ostaa hyvät tuliaiset! :) Olisi kiva kuulla mitä kaikkia tuotteita olet kokeillut. Ritualsissa yhdistyy kyllä moni asia, mitä itsekin kosmetiikassa arvostan: ihana tuoksumaailma, tuotteiden kaunis ulkonäkö jne. <3

      Poista
    2. Body Buttereita erilaisia, lempparina se oranssi hmmm... orange... ja sitten tea valkoinen jossa vihreää. Sitten moussepuhdistusainetta ja suihkugeeliä. Olen siis aina reissuilta ostanut nuo samat Body Butterit, koska rakastan niitä. Eli en ole kovin laveasti lähtenyt sarjaa tutkimaan. Ah ja kauppakin niin ihana. <3 <3 Alunperin mies toi ensin Orange Body Butteria ja seuraavalla kerralla tea versiota ja siitä se lähti. :)

      Poista
    3. Heh ja mies on todella hyvä ostamaan lentokenttätuliaisia, hehee. Se on yhteinen vitsin aihe. No ei, kyllä aina pitkiltä reissuilta tulee vaikka mitä paikallista ja ei kentältä. Lyhyiltä reissuilta tosin kovin monesti niitä lentokenttähommeleita. ;)

      Poista
  7. Rituals <3 En ole tosin merkin omassa myymälässä käynyt, mutta ostanut näitä mm. Köpiksen lentokentältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ritualsilta löytyy kyllä vaikka mitä ihanaa! <3 Toivottavasti pääset joskus poikkeamaan ihan Ritualsin omassa liikkeessäkin. Se on ihan oma maailmansa :)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!