Olen aina ollut innokas kuorimaan kasvojani. Jopa niin innokas, että joskus sen suhteen on tullut sorruttua ylilyönteihin. Kasvoja suositellaan kuorimaan noin kerran viikossa, maksimissaan kaksi kertaa, jos iho on todella rasvainen ja epäpuhtauksia on paljon. Kuiva- ja herkkäihoinen voi kuoria kasvot kerran tai kaksi kuukaudessa. Jos iho on ärtynyt, tai äärimmäisen ohut raekuorintoja suositellaan välttämään. Kuorinta kannattaa jättää siinäkin tapauksessa väliin, jos iho kärsii tulehduksesta tai ihottumasta.

Kuorinta tekee iholle isoja ihmeitä. Ihon pintaan kerääntyy jatkuvasti kuolleita ihosoluja. Jos ihoa ei koskaan kuori, ihon pinta alkaa muuttua sameaksi, epätasaiseksi ja jopa karheaksi. Samalla epäpuhtaudet lisääntyvät ja hoitotuotteiden imeytyminen vaikeutuu. Kasvojen kuoriminen palauttaa iholle sen kirkkauden ja sileyden, sillä kuorinta poistaa ihon pinnalle kerääntyneen kuolleen ihosolukon. Ihon elottomuus muuttuu elinvoimaisuudeksi, ihon väri paranee, voiteet tehoavat paremmin ja meikkikin levittyy kauniimmin. Pitkällä aikavälillä kuorinta saattaa vähentää myös mustapäitä ja ryppyisyyttä sekä tasoittaa arpia ja vaalentaa pigmenttiläiskiä. Kuorinnalla on siis suunnattoman paljon positiivisia vaikutuksia ihoon, kunhan sen suhteen ei sorru ylilyönteihin.



Olen pari kertaa tavannut ihmisiä, jotka rasvaisen ihotyyppinsä vuoksi ovat kertoneet kuorivansa ihoaan joka päivä rajulla raekuorinnalla. Itse en ole koskaan sortunut niin äärimmäisyyksiin, mutta omasta kokemuksestani voin sanoa, että jopa kolme kertaa viikossa on aivan liikaa. Jos ihoa kuorii liikaa, se ärtyy helposti ja altistuu herkemmin myös auringon UV-säteilyn aiheuttamille vaurioille. Ylikuoriminen saattaa myös nopeuttaa ihon ikääntymistä. Nykyään kuorin ihoni kerran viikossa, mikä tuntuu sopivan normaali-sekaiholleni.


FLOW Kosmetiikan uudistunut Sokeri-Suklaa kuorintavoide tuoksuu appelsiininvivahteiselta suklaamousselta. Jos joku laittaisi purkin nenäni eteen silmäni ollessa sidottuina, erehtyisin varmastikin maistamaan tätä. Tässä on juuri sellainen purkki, joka saa ihastuneeksi jo kantta avatessa. Tuotteiden tuoksu on iso osa kosmetiikkaelämystäni ja FLOW Kosmetiikka onnistuu sen osalta jälleen kerran. Tämä kuorinta on tarkoitettu kasvoille, mutta sarjalla on myös monia ihania vartalonkuorintoja, joihin olen ollut jo pitkään aivan rakastunut.

Sokeri-Suklaa Kuorinta tuntuu kasvoilla kosteuttavalta ja öljymäiseltä. Sokerirakeet tuntuvat seassa selvästi. Tuotetta levitetään pieni määrä pyörivin liikkein kostutetuille kasvoille. Suklaakerroksen annetaan vaikuttaa iholla hetkisen, jonka jälkeen se emulgoidaan pois kasvoilta lisäämällä hiukan lämmintä vettä ja pyörittelemällä sormenpäillä kasvoja. Miltäs sitten tuntuukaan? Lyhykäisyydessään voin sanoa, että tämä kotimaisen luonnonkosmetiikkasarjan pieni purkillinen tuo paitsi hyvää mieltä, saa myös ihoni kiittelemään kaikesta siitä pehmeydestä ja kuulaudesta, mitä sokerin, sheavoin, arganöljyn ja suklaan vastustamaton yhdistelmä voi iholle antaa. Täydellinen hemmottelutuote kirkastusta ja kosteutusta kaipaavalle iholle!

FLOW Kosmetiikan Sokeri-Suklaa Kasvojen Kuorinta 19,70 euroa. FLOW Kosmetiikan tuotteisiin voi tutustua sarjan nettisivuilla tai esimerkiksi Biodellyn verkkokaupassa.


Onko teillä suosikkeja FLOW Kosmetiikalta? Miten tärkeää teille on ihon kuoriminen?










*Tuote itse ostettu, sisältää mainoslinkin.

12 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen kuulonen kuorinta :D

    Tykkään Flow'n Savi-merilevä saippuasta, mutta se on näköjään poistuva tuote.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä niin herkku, että tekisi melkein mieli kaapia lusikalla purkista suuhun :D Mä en ole kokeillut vielä mitään kasvosaippuoita, kun olen aina ajatellut, että ne on hirveän kuivattavia kasvoille, niinkuin normaalit palasaippuat. Mutta nyt kun kävin Flow Kosmetiikan sivuilla tutkailemassa, niin kyllähän raaka-aineetkin jo antaa vihiä, että niin ei ole. Löysin kyllä jo pari niin ihanan kuuloista saippuaa, että pakko kai niillekin on antaa mahdollisuus! ;) Kiitos vinkistä ja kommentista!

      Poista
  2. OOh en kestä mikä kuorinta, suklaafriikki innostui ihan hurjasti. Ja varmaan muistatkin sekoamisen/ihastumisen Flow appelsiini/vaniljakuorintavoiteeseen. Nämä Flow jutut taitaa kaikki olla aivan hurmaavia herkkuja. Kiitos taas aivan ihanasta vinkistä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flow'n Vanilja-Appelsiini vartalonkuorinta on niin ihana! <3 Piparminttu on toinen suosikkini. Se viilentää ihoa kivasti ja selkiyttää stressaantunutta mieltä ;)

      Poista
  3. Ihanan näköistä, jos käyttäisin rakeellisia kuorintoja hankkisin tämän varmasti. Flowlta en itse ole kokeillut mitään, mutta tykkään heidän tuotteidensa ulkonäöstä kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonna, sun on pakko kokeilla Flow'n tuotteita! :D Aloita vaikka vartalonkuorinnoista :) Ne on ihan parhautta <3 Uskon, että tykästyisit niihin.

      Poista
  4. Täällä myös innokas ex-kuorija, joka rauhoittui intoudestaan, kun huomasi tekevänsä hallaa kasvoilleen. Kerran viikossa käytä entsyymikuorintaa ja kerran naamiota, joka syväpuhdistaa, tavallaan ei ole edes kuorinta, mutta. Näillä pärjään ja nyt kun olin matkalla ja ihonhoito kuorintojen osilta herpaantui, antaa iho jo merkkejä oireilemalla. Tosin voi olla myös seurausta sairastumisesta matkalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän mistä puhut! Joskus pitää oppia kantapään kautta. Liika kuorinta rasittaa ihoa hirveästi. Itsekin yritän välillä korvata raekuorinnan entsyymikuorinnalla tai syväpuhdistavalla naamiolla :) Koita parantua pian!

      Poista
  5. Hehhee, täälläkin eräs joka on kantapään kautta oppinut, että liikaa ei kannata kuoria :D Ne jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetut entsyymikuorinnat ovat ihan no-no, mun iho ei kyllä sellaisia kestä :( Itse olen nyt palannut takaisin rakeellisiin kuorintoihin, RENillä on hyvä jojoba-kuorinta ja tykkään myös Diego Dalla Palman kuorinnasta :) Oma ihoni on selkeästi rauhoittunut, kun pitäydyn kuorintojen kanssa kerran viikossa/kahdessa viikossa tahdissa! Seuraava kuorinta jonka ostan, on tod.näk. hellävarainen entsyymikuorinta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja kiitos kommentista! :) Kiva, etten ole ainoa kantapään kautta asian sisäistänyt ;) Joskus menee hetki, ennenkuin joku asia oikeasti takoutuu päähän, haha. Sait mut kiinnostumaan tuosta RENin jojoba-kuorinnasta, googlasin sen heti ja varmaan tilaan LookFantasticista seuraavassa tilauksessani. Ei ollut kovin kalliskaan, noin 24 euroa. Diego Dallan Palman tuotteisiin mä en ole vielä tutustunut, mutta varmasti tulee tehtyä tuttavuutta sarjan kanssa jossain vaiheessa! :D Mäkin olen jotenkin alkanut kallistumaan noiden entsyymikuorintojen suuntaan. Mutta toistaiseksi raekuorinnatkin on ja pysyy, voihan niitä käyttää harvemminkin, jos entsyymikuorinnat kiilaa edelle :)

      Poista
  6. Kuulostaa nannalta! Pitää varmastikin kokeilla :)

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!